Månadens skådis, Juni

Ida, Månadens skådis, Vera

Ellen Page

Ellen Page

Ellen Philpotts-Page föddes den 21 februari 1987 i Halifax, Nova Scotia. Page ville börja agera i tidig ålder och studerade vid Neptune Theater School. Hon började sin karriär vid 10 års ålder i den prisbelönta TV-serien Pit Pony (1999), för vilken hon fick en Gemini nominering och en Young Artist Awards nominering. Senare dök Page upp i Marion Bridge (2002), som vann priset för bästa kanadensiska regidebut på Toronto International Film Festival. Hon vann en Gemini Award för sin roll som Lilith i den första säsongen av ReGenesis (2004), en timmes drama för TMN / Film Central, och för Mrs Ashboro katt (2004), för bästa prestanda i ett Barn eller ungdomsprogram eller serie. Dessutom dök Page upp i kult TV-serien Trailer Park Boys (2001).

Som huvudrollen i David Slade’s Hard Candy (2005), som hade premiär på Sundance Film Festival, mottog Page mycket beröm för hennes tour de force prestanda som en 14-årig flicka som möter en 30-årig fotograf på Internet och sedan tar sig an att avslöja honom som pedofil. I filmerna som följde ingick titelrollen av Bruce McDonalds Tracey (2007); An American Crime (2007), även med huvudrollsinnehavaren Catherine Keener; och den tredje installationen av X-Men serien, X-Men: The Last Stand (2006), där hon spelade Kitty Pryde.

Med sin stora roll i Jason Reitman’s succékomedi Juno (2007), om en udda tonåring som finner sig oväntat gravid, fick Page nomineringar till Oscar, BAFTA, Golden Globe och SAG  för Bästa skådespelerska och vann Independent Spirit Award för sin insats. Hon följde upp det med ledningen i Drew Barrymores regidebut, roller-derby komedi-drama Whip It (2009), Christopher Nolans psykologiska thriller Inception (2010), den oberoende filmen Peacock (2010), och den mörka komedin Super (2010), där hon spelade mot Rainn Wilson och Liv Tyler.

Page spelade tillsammans med Jesse Eisenberg, Alec Baldwin, och Greta Gerwig i Woody Allens ensemblekomedi To Rome with Love (2012), och är bokad för thrillern The East (2013), en berättelse centrerad på en kontraktsarbetare med uppdrag att infiltrera en anarkistisk grupp, bara för att finna sig själv falla för sin ledare.

Ett urvall av roller:

Hard Candy – Hayley Stark (2005)
X-Men: The Last Stand – Kitty Pryde / Shadowcat (2006)
An American Crime – Sylvia Likens (2007)
Juno – Juno MacGuff (2007)
Whip It – Bliss Cavendar (2009)
Inception – Ariadne (2010)
Super – Libby / Boltie (2010)
Touchy Feely – Jenny (2013)
X-Men: Days of Future Past – Kitty Pryde (2014)

Ida grön 4.0Det känns som att Ellen inte är någon stor Hollywood skådis, hon är alldaglig, vanlig.

Att Ellen inte är glamour ut i fingertopparna är det som i mitt tycke gör henne speciell. Hon verkar inte bry sig om vad någon annan tycker om det jobbet hon gör. Hon väljer projekten utifrån vad hon tycker känns intressant.

Av de filmer jag har sett hittils så måste jag nog säga att min nuvarande favorit är Hard Candy, den är så brutal och får mig att ifrågasätta vems sida jag står på.

Ellen Page – You can choose who you want to be the hero [in Hard Candy (2005)], but you’ll be second-guessing yourself — there’s just no right answer. Our society is obsessed with finding good and finding evil, but I think we’re all capable of anything.

Jag gillar Ellen Page och väntar med spänning på kommande filmer.

Vera gul 2.5En söt liten tjej som spelar samma roll om och om igen, eller det gör hon ju inte för hon spelar olika karaktärer med sin monotona röst och tråkiga ansikte. Hon har blivit poppis för sin okontroversiella look och pojkflickiga beteende. Hon har även nyligen kommit ut som lesbisk och är nu en av många skådespela som är öppna och kämpar för homosexuellas rättigheter; vilket jag tycker är fantastiskt.

Som skådespelerska känns hon för mig väldigt överskattad, hon va härlig i Juno men annars har hon inte imponerat på mig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s