Mr. Nobody

Drama, Fantasy, Malin, Romance, Vera

IMdB: 7,9/10
År: 2009
Längd: 114 min
Regi: Jaco Van Dormael
Manus: Jaco Van Dormael
Skådespelare: Jared LetoSarah PolleyDiane Kruger

Handling:

A boy stands on a station platform as a train is about to leave. Should he go with his mother or stay with his father? Infinite possibilities arise from this decision. As long as he doesn’t choose, anything is possible.

Omdöme

Malin grön 4.0

Ååååh Jared Leto, varför gör du inte fler filmer?

Detta är en fantastiskt skriven film om hur livet ändras med varje bestlut vi tar. Vi får följa olika versioner av Nemo Nobody i 3 olika åldrar – 9, 16 och 34 år. Allt vi får se är historier som berättas av Nemo vid 118 års ålder. Det är invecklat och krångligt men ändå så enkelt och vackert när man förstår vad som händer.

Nemo Nobody aged 118: Every path is the right path. Everything could’ve been anything else. And it would have just as much meaning.

Det är vackert hur de under hela filmen visar på många svåra val Nemo får göra, och att varje alternativ faktiskt är det rätta. Även om det känns som om världen faller samman för att det är så svårt.

Alla relationer vi får se är fantastiska på sina egna sätt, både de sprudlande kärleksfulla och de mörkare. Det tog verkligen djupt i hjärtat att se denna.

Nemo’s Mother: So Nemo, have you made up your mind? Do you want to come with me or do you want to stay with your father?

Vera grön 4.0

Nemo age 9: You have to make the right choice. As long as you don’t choose, everything remains possible.

Alla beslut vi tar i livet resulterar i olika utfall och det är just detta denna films idé baseras på. Som rötter växer och utvecklas dem olika senarion. Om man inte gillar att tänka och letar efter en mysig, lättuggad film ska man INTE se denna då denna är en riktig tankeställare.

Handlingen hoppar mycket fram och tillbaka i tiden samtidigt som tiden inte är linjär i denna film; berättaren är alltid Nemo Nobody men han förflyttar sig mellan dem olika livs linjerna och livsåldrarna.

Denna film är mycket svår att beskriva då idén är så fantastiskt simpel men utfallen är så himla komplex. Det är en mycket imponerande, välplanerad och komplicerad film som man absolut borde se om man gillar filmer där man måste hänga med i storyn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s