Frozen

A-Märkt, Adventure, Animation, Comedy, Ida, Malin, Oscarsgalan 2014, Vera

IMdB: 7,9/10
År: 2013
Längd: 102 min
Skådespelare: Kristen Bell, Idina Menzel, Livvy Stubenrauch, Eva Bella, Spencer Lacey Ganus, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana
Regi: Chris Buck, Jennifer Lee
Manus: Jennifer Lee, Hans Christian Andersen, Chris Buck, Shane Morris, Dean Wellins

Handling:
Fearless optimist Anna teams up with Kristoff in an epic journey, encountering Everest-like conditions, and a hilarious snowman named Olaf in a race to find Anna’s sister Elsa, whose icy powers have trapped the kingdom in eternal winter

Omdöme:

Malin: 6.0

En ganska fin Disney-film om två systrar typ. Det är svårt att inte charmas av renen Sven och snögubben Olaf, men som i många andra Disneyfilmer är det dessa sidokaraktärer som är bäst filmen.

Systrarna Anna och Elsa är snäppet för överdrivna och allt känns lite påtvingat enligt mig, men det är fint att det handlar om två tjejer och deras relation och inte en tjej som är kär i en kille osv. Det bästa av allt är också att det är kärleken mellan systrarna som räddar dem.

En stor besvikelse är dock att den scenen som visas i alla trailers när Olaf och Sven båda kämpar om moroten inte ens är med i filmen. Sicken lögn att visa det då!

Anna: Olaf! You’re melting!
Olaf: Some people are worth melting for.
[begins to melt, grabs his face to stay up]
Olaf: Just… maybe not right this second.

Ida gul 3.0Jag kan inte förestå varför denna har blivit så hyllad förutom möjligtvis på grund av slutet… men det kommer jag till senare. Alla olika trailers hade skvallrat om att att det skulle vara mycket humor, men de måste ha glömt den.

Olaf: Oh, I love it. It’s so cute. It like a little baby unicorn.
[touches his new carrot nose excitedly]

Den roligaste karaktären är Olaf och efter det kommer Sven. Men filmen handlar ju inte om dem tyvärr, det hade inte skadat om de hade fått större plats i filmen. Systrarna Anna och Elsa känns lite gråa i min mening. Spoiler: Det bästa med filmen är slutet när Elsa räddar Anna. Inte det klassiska slutet när en prins kommer in ridande på en vit hingst och räddar prinsessan. Och det är befriande!

 

Vera: 5,9

Tyvärr blev jag inte alls imponerad av Frozen. Den var varken rolig eller spännande, musiken var väl ok, karaktärerna medelmåttliga. Det ända som var bra är väl slutet där enbart äkta kärlek kunde rädda Anna och det visade sig vara hennes syster Elsa och inte Kristoff. Det var väl en frisk fläkt jämfört med dem tidigare disney filmerna.

Oscarsgalan 2014

Vinster:
Bästa animerade film:
Chris Buck, Jennifer Lee, Peter Del Vecho
Bästa orginal låt: “Let It Go” Kristen Anderson-Lopez (music and lyrics) Robert Lopez (music and lyrics)

Nomineringar:

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s