The Wolf of Wall Street

A-Märkt, Biography, Comedy, Crime, Ida, Malin, Oscarsgalan 2014

IMdB: 8.4/10
År: 2013
Längd: 180 min
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey
Regi: Martin Scorsese
Manus: Terence Winter (screenplay)
Jordan Belfort (book)

Handling:
In The Wolf of Wall Street DiCaprio plays Belfort, a Long Island penny stockbroker who served 36 months in prison for defrauding investors in a massive 1990s securities scam that involved widespread corruption on Wall Street and in the corporate banking world, including shoe designer Steve Madden.

Omdöme:
Malin – 6.5

Ja det var en bra film. Snyggt filmat, bra skådisar och en intressant handling. Fast… det var lite för mycket sex, prostituerade och droger. Det kändes liksom som om man spelade mer på det än på själva handlingen. Absolut, det tillhörde ju handlingen och det var säkert väldigt mycket sånt som hände. Men man kunde ha kortat ned många scener och vissa var bara onödiga.

Leonardo DiCaprio är ju en fantastisk skådespelare, men det känns som om han fastnat lite. Det är en så tråkig karaktär. Han verkar alltid arg och kaxig och inte ens i slutet känns han någorlunda ödmjuk.
Samtidigt är det svårt att säga något negativt då jag inte läst boken eller kände till storyn innan, men som film var den faktiskt lite seg.

Lite rolig info är dock Jonah Hills agerande på set. Han tog mini-lön bara för att få jobba med Martin Scorsese, ville svälja guldfisken på riktigt (men fick såklart bara ha den i munnen i 3 sekunder p.g.a djurplågeri-lagarna) och blev slagen i ansiktet så hårt under en scen att hans tandproteser gick sönder och flög ut ur munnen.

Allt som allt är det en välgjord film som är ganska underhållande att titta på.

Ida gul 3.5Mmm. Vilken lång film. Anledningen till att den känns så lång är ju för att det i mitten av filmen inte händer något av värde. De super, knarkar och knullar. Om man tycker att det är roligt så kommer filmen att uppskattas, dock tyckte jag att de hade kunnat skippa en del. Fast min favorit del i filmen är en av drog scenerna. Önskar att jag var med när de spelade in den.


Spoiler!
Scenen när Jordan (DiCaprio) och Donnie (Hill) tar gamla Lemmons för att få en super kick (eller bli super lugna), men missbedömer att det hur lång tid det kommer att ta för drogen att göra verkan, är helt fantastisk.
De hinner trycka i sig så många att jag förvånas över att de inte dör.
När drogen har börjat verka på Donnie får Jordan ett samtal av hans advokat om att hans telefoner troligen är avlyssnade och att han behöver ringa sin advokat från någon annan telefon.
Jordan tar sig då med bil till en Countryclub, för att kunna ringa. Och där slår det för honom. Han tappar nästan hela kontrollen över sin kropp, han kan knappt prata.

Jag absolut älskar den scenen.

After 15 years in storage, the Lemmons had developed a delayed fuse. It took 90 minutes for these little fuckers to kick in but once they did, POW! I mean I had skipped the tingle phase and went straight to the drool phase.
These little bastards were so strong, I discovered a whole new phase: the cerebral palsy phase.

Oscarsgalan 2014

Vinster:

Nomineringar:
Bästa manliga huvudroll – Leonardo DiCaprio
Bästa manliga biroll – Jonah Hill
Bästa regi – Martin Scorsese
Bästa manus efter förlaga – Terence Winter
Bästa film – Leonardo DiCaprio, Emma Tillinger Koskoff, Joey McFarland, Martin Scorsese

Advertisements

One thought on “The Wolf of Wall Street

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s