August: Osage County

A-Märkt, Drama, Ida, Malin, Oscarsgalan 2014

IMdB – 7.4/10
År:
2013
Längd: 121 min
Skådespelare: Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts
Regi: John Wells
Manus: Tracy Letts

Handling:

A look at the lives of the strong-willed women of the Weston family, whose paths have diverged until a family crisis brings them back to the Oklahoma house they grew up in, and to the dysfunctional woman who raised them.

Omdöme:

Malin: 8.5

Vilken fantastisk film! Alla borde se denna. Det är inte direkt en må bra-film, men det är fantastiska skådespelare och handlingen känns verklig. Inte forcerat som det så ofta kan bli när man skriver om familjer.

De har verkligen samlat the best of the best när det kommer till draman; Meryl Streep som en nerdrogad mamma, Julia Roberts som den ansvarsfulla vuxna dottern som bara är less och har flyttat därifrån för länge sedan. Juliette Lewis som den vuxna dottern som aldrig vuxit upp, och Julianne Nicholson som dottern som tar hand om mamman men ändå inte känner sig uppskattad av resten av familjen.

Violet Weston: Every woman needs makeup. Don’t let anyone tell you any different.

Det finns så många fina stunder mitt i kaoset, som när systrarna sitter med sin mamma i trädgården och pratar hennes liv. Det är himla sorgligt men man får sån insyn i varför hon blev som hon blev att man inte kan annat än tycka synd om henne efter det.

Jag blev faktiskt väldigt skakad av denna film. Det var så himla mycket känslor hela tiden. Jag grät, skrattade och hade faktiskt lite ångest efteråt. Det kändes så ärligt genom hela, som att läsa någons dagbok. Helt klart ett måste att se.

Beverly Weston: Life is very long. T.S. Elliot. Not the first person to say it, certainly not the first person to think it, but absolutely god damn right.

Ida grön 4.0Jag hade inga höga förväntningar om denna film över huvud taget vilket bara visar vilken dålig koll jag hade. Det räcker ju med att bara kolla på rollistan så bör man förstå att det kommer att bli en j-vla resa.
Detta är en gripande historia om en inte så rolig familj. (Jag är glad över att jag inte är en del av den i alla fall).
Meryl Streep spelar den kraftigt nerdrogade mamman i familjen och detta gör hon perfekt, men det är väll ingen som hade förväntat sig något annat. She goes nuts over and over again. Och Julia Roberts är inte sämre hon.

 

Violet Weston: You can’t do this! This is my house! This is my house!

Barbara Weston: You don’t get it, do you? You don’t get it! I AM running things now!

Oscarsgalan 2014

Vinster:

Nomineringar:
Bästa kvinnliga huvudroll – Meryl Streep
Bästa kvinnliga biroll – Julia Roberts

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s